Før vi tar turen til eldre jernalder og Lejre har vi en del ting vi må ha på plass av utstyr. Vi trenger alle å være utstyrt med riktig skotøy og har fått tilsendt maler på Lejrehybriden en sko som skal passe de fleste og som er tidsriktig. En av kveldens aktiviteter knytter seg derfor til å klippe ut maler passende til alle familiemedlemmer sine føtter, og så klippe ut skinn og etterhvert snøre skoene sammen.

Dagen har vi tilbrakt på Tysnes og fått med oss en utstillingspåpning om Jåttseglerene på begynnelsen av 1900-tallet. Før vi var så utstillingsåpningen var vi en snartur til Årbakka og et eldre jernalders gravfelt med fantastiske bautasteiner. Så fikk vi med oss litt av eldre jernalders magi også i dag – et strandgravfelt med flere bautaer som stakk opp av et strandfelt som i dag var dekket av et tynt jordlag, og som fungerte som beite for lokale sauer. En flott opplevelse i fantastiske omgivelser!

Maler til familiens føtter, mønster, skinn, et par ferdige sko og litt vin...
Bautaer på Årbakka i Tysnes kommune
Årbakka er et fantastisk flott strandgravfelt med bautaer og lave gravhauger
Espen er i sitt ess blant bautaer og graver fra eldre jernalder
Vindretningen er bortimot konstant
Morten og Arkikon har laget infoskilt på Årbakka. Espen fant igjen sin egen kropp og egne klær på skiltet, men hodet var noen andres...