Innimellom må vi i blant ha litt kortere tidssprang på våre reiser.  Til helgen kommer en årlig tur, det er sommer og tid for stølstur – til Fanafjellet og Fanafjellsdagen. Først i juni er det buføring til støls, og på seinsommeren er det buføring tilbake til gards, og vi er med.

Stølsmarsjen er fast tradisjon og da gjerne med en geit i bånd.

Bymuseet og Hordamuseet sin avdeling Vestlandske Setermuseum på Fanafjellet ligger fantstisk flott til, og denne dagen er det som vanlig mange spennende aktiviteter å se frem til. I år som tidligere år skal Espen styre seperatoren og Malvin gleder seg stort til å hjelpe, og ikke minst smake melkeskummet.

Espen med Alfa Laval
Melkeskum er godt!
Oline viser klesvask og lar andre få prøve med vaskebrett og såpe

 

Oline har de siste årene styrt med klesvask og vannbæring, og det skal hun også i år. Mens vi venter på til denne tidsreisen til Gamle dager, kan vi ta frem bilder fra i fjor og glede oss.