Nå er vi i gang med detaljer og finpuss av drakter, klær og utstyr. Dersom vi skal reise i tid, gi  inntrykk av at vi er «ekte» steinaldermennesker eller at det er folk fra bronsealderen som vandrer mellom publikum på arrangementsdagen er det viktig at ting er helhetlig og passer sammen. Vi ønsker ingen moderne innslag, og vil at også detaljene skal føre oss i riktig retning, slik at ikke noe skurrer visuelt og ødelegger helheten. Vi kan ikke si med absolutt sikkerhet hvordan alt var, men det er viktig å gi en troverdig versjon av hvordan ting kan ha vært. 
Vi bruker steiner, rav, tenner og bein for å lage smykker og tilbehør. Et av dagens produkter er et belte, med utgangspunkt i belteringer av bein.
Vi falt litt for flettereimen som vi laget til gryten i går, så i dag ble det belte i samme teknikk og med en spenne som på det brede beltet vil laget tidligere.