Jolamarknad på vikingvis…

…eller ikke helt, snarere luksusvikinger innendørs på kjøpesenter. Harudes – vikinglaget i Nordhordland inviterte til jolamarknad på Knarvik senter sist lørdag, i samarbeid med bokhandelen og senteret. Fortidsfamilien stilte nesten fulltallige på markedet, med unntak av vår 8-årige vikinggutt, som hadde andre planer. Vi andre fant frem stasen, pakket ned varer og utstyr, og dro avgårde.

Vi hadde i hovedsak med oss nålebundne saker, men Espen ville også vise frem litt skoarbeider og opptre som skomaker på markedsplassen. Oline kjemmet dessuten villsau-ull med ullkammer, som Espen spant til tråd på håndtein. Det handler jo minst like mye om formidling som salg på et slik marked.

Lena snek med seg brikkevevingsutstyret, i håp om å få sneket seg til litt hjelp til å sette opp veven, og det fikk hun av en av de andre kursdeltakerene, som hadde fått med seg oppfølgingskurset. Tusen takk for hjelpen!

På markedet kunne publikum bl.a. kjøpe Lisbeths flotte keramikk, ramsløkost, nålebinding, skinnluer og -vesker, kniver, såper, perler og plantefarget garn, i tillegg til saueskinnsfeller. Hellekeen Skyggespiller sørget for ekstra stemning med sekkepipe og andre blåseinstrument.

Dessuten var det boksignering av Liv Margareth Alvers bøker i serien Slangeringen, en fengslende fortelling om fra romertiden som vi følger spent med på. Forfatteren Asbjørn Rydland signerte sine bøker om Drakegutten.

Det ble ikke så mye salg på oss, selv om det gikk noen sokker og votter. Uansett var det kjekt å få vist frem litt gammelt håndverk, prate med interesserte forbipasserende, og hjelpe til med å gjøre vikinglaget i Nordhordland kjent blant folk i nabolaget deres. Julemarkedet var såpass vellykket at det gjerne gjentas til neste år.

Reklamer

~ av Lena & Espen den november 22, 2012.

Én kommentar to “Jolamarknad på vikingvis…”

  1. Det var veldig kjekt å ha dere med og dere blir garantert invitert når det blir aktuelt med flere marknader 🙂 Tusen takk for at dere kom 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggere like this: