Sagnlandet Lejre delt opp i forskjellige tidsepoker, disse blir jo selvfølgelig omtalt som fysiske steder som man besøker. I Sagnlandet Lejre kan publikum fritt forflytte seg mellom tidene, mens vi fortidsfamiliene helst bør holde oss til våre tildelte tidsepoker fysisk. Dersom for mange av fortidsfamiliene beveget seg i feil tid kunne dette føre til at publikum ble tidsforvirret og fikk forstyrret opplevelsen av å være i en spesiell tidsalder.

Trollmannen Ole jobbet i Sagnlandet Lejre og i egenskap av trollman kunne han raskt forflytte seg i tid og ikke minst trylle frem ting vi trengte
Veien fra nåtiden til steinalderen gikk natuligvis gjennom jernalderen, og vi så daglig slike vandrere med utstyret sitt på ryggen og i knytter

Det var Steinalderfestival i Lejre den uken fortidsfamilen vår reiste til jernalderen. Andre fortidsfamilier reiste og bodde og levde i steinalderen. Vi snek oss ned på et tidspunkt da det var lite publikum i jernalderlandsbyen. Det var artig å komme ned dit og se hvordan de hadde det. Det var langt mer kummerlig når det gjaldt overnatting, og matutvalget var visst en del annerledes enn i jernalderen.

Det var mye kjekkere badeplassi jernalderen, så det var populært sted å besøke for steinaldergutten

 

Her sitter en gjeng med steinalderfolk i vikingleiren på festdagen

I Sagnlandet Lejre pleier det å være en kveld det tidesforskjellene er opphevet og menneskene fra de ulike tidsaldrene kan menges til festlig lag. Det er visstonok tradisjon at det er fest i Vikingleiren, og alle tar med seg mat til et felles gilde. Det er kjekt å få treffe andre fortidsfamilier og å få smake på deres mat. På festkvelden var det en herlig blanding av vikinger, jernalderfolk, mennesker fra steinalderen, buskmenn og dessuten eg stor gjeng fra ”gamle dager” fra bondehusene fra 1860-årene.

Maten får alltid fokus i sånne sammenhenger og hver av tidene måtte fortelle hva de bidro med til buffeten. Jernalderen hadde to svære sider med plankelaks, dvs grillet laks, i tillegg var det en salat med kål og bær, og kokte hvete.  Det var mye deilig mat, men ingen tvil om av at landbofamilienes mat, med fyldig stuing med kjøtt var svært populær blant folk som levde i tider da matlagingen var enkel og veldig tidskrevende.

Vi jernalderfolk snek oss en tur ned i steinalderen for å se på buskmennenes leir. Her møtte vi også nåtidsmennesker.