Så var nok et arrangement overstått, og en dag i middelalderen over. På grunn av de dystre værutsiktene hadde de funnet på en plan B, nemlig å plassere oss som drev med husflid innendørs i Rosenkrantztårnet. Lena nålebandt, Oline slendret eller fingervevet og i tillegg til oss, var det en som brikkevevde. I etasjen under var det to også to til som gjorde forskjelling håndverk.

Vi hadde til dels jevnt tilsig av publikum, men opplevde at de fleste som kom inn i tårnet var turister eller andre som var mest interesserte i selve bygningen og ikke de aktiviteter vi drev på med. Oline hadde mest pågang med sin slendring, en fingerveveteknikk vi lærte i jernalderen i Lejre. Hun viste og fikk lært opp en god del i denne teknikken og det var mange glade barn som kunne gå hjem i dag med en ferdighet mer enn de kunne i går.

Siden vi var inne i Rosenkrantztårnet hele dagen hadde vi ikke så mye føling ellers med arrangementet, annet enn at det var bra med folk der. Espen var ute på gressplenen og styrte med trebucheten, en kastemaskin i miniatyr. Her fikk publikum forsøke seg, å fyre av og prøve å treffe en liten «by» av treklosser. Dette var som alltid en stor suksess.