Spenningen stiger og blodet bruser – vi gleder oss til marknad!

På Stend vokser teltleiren frem ettersom tilreisende handelsfolk kommer på plass. Bjorvollen og Bjorvika nedenfor klyngetunet på Hordamuseet får telt i ulike fasonger, og etterhvert vil de fylles med handelsvarer og vikingkledde folk.

Her i heimen sitter skomakeren og fikser sine egne sko og sokker, slik at alt skal være på stell til markedet begynner. Vi har ikke telt og i satser på at de gode meldingene holder stikk og at vi klarer oss uten.

Våre varer er klare til å bys frem, i tillegg til våre nålebunde ting og Espen sine sko og Oline sine småting vil vi også ha med oss håndlagete sølvkjeder laget i «ringbrynjeteknikk». Espen sin bror har vist at det er flere som kan, her er det nitidig og nøyaktig sølvarbeid, hvor han har laget ring etter ring og tredd i hverandre i mange ulike mønstre. Dette er en tradisjonell metode og alt er håndlaget, noe av det er reine lenker.