Et par Oslo-sko i mørkt elgskinn, ferdig med lisser og innsmurt med fett. De ble så pene at det helt sikkert blir flere av den sorten. Modellen er kort, men sitter godt på grunn av snøringen. – «viking-crocs».

Oslosko i elgskinn

Espen har dessuten funnet frem et par med gamle synder, og gjort bot. Overlæret til et par York-sko har lagt i mange år, sikkert fordi det var skåret for kort. Han fant dem tilfeldigvis under en opprydding. Ved å sy på et lite stykke på hvert, ble overlæret langt nok. Deretter fikk de hemper og lærknapper, og vips: et par ganske greie sko. Godt de ikke ble kastet eller brukt til punger. Mønsteret skal nok modifiseres litt til neste par. Har også lært siden den gang at man ikke bruker penn til å streke opp mønstrene. Virkelig ergerlig med tusjstrekene selv om de er på innsiden.

Yorksko med lærknapper

Lena ble ferdig med sine første sokker før hun og resten av gjengen tok en tur til familien i Nordhordland. Der fikk jeg i hyggelig selskap tid til å nålebinde noe som ikke krever så mye telling. Jeg hadde med meg to garnnøster, og bandt to og en halv pung før jeg gikk tom.

Mine først par med nålebunde sokker. Nå er det ikke lenger bare Espen som kan.

 

Jeg forsøker å lage litt mønster og liv i pungene ved å bruke to forskjellinge stingtyper, Oslo og en vridd variant.