Dagen kom med aldeles strålende vårsol og lite vind,  perfekt for en historisk dag i vakre omgivelser. Da vi ankom Hordamuseet yrte det alt av liv og folk i viking og middelalderklær. Røyken og lukten fra blestergjengen seg i mot oss, og også fra smien kom lukter og lyder. Folk fra hirden, som hadde ankommet tidligere i helgen, våknet til liv og ruslet rundt på området, spiste litt frokost og ladet opp til dagen. Stadig flere kom til etterhvert både fra Bjørgvin Marknad, Bymuseet og Bjørgvin Handverkslag med flere, og alle fant etter hvert plass på sin post.

Krigerene tar en pust i bakken

Arrangementet startet kl 11.00, og pulikum begynte å sige inn alt før tiden. Her var mye å gjøre og se og oppleve.

En gjeng fra Bjørgvin Handverkslag skulle forsøke seg å blestre og se om de klarte å fremstille jern. I smien sto buemaker og historisk håndverker Ivar Malde  http://www.kviljo.no/bue/index.htm  smidde diverse. Morten som ofte er å se som flintsmed var for anledningen kammaker www.arkikon.no

Kammer, grindvever, nålebindingsnåler og spinnehjul i kleberstein var i utvalget Morten hadde med seg i dag.
Espen ivaretar romertiden mellom alle vikinger og middelaldermenneskene

Lena fant en fin gressbakke i solen hvor jeg kunne vise frem og fortelle om nålebinding. Mange interesserte kom og spurte, så og kjente på både sokker, votter, lue og små punger.

Jeg har lært meg grunnleggende teknikk, og viste frem den, men jeg hadde også med noe av de litt mer avanserte tingene som Espen hadde laget med forskjellige typer sting, fasonger og garn.
Oline hadde selskap av en venninne og de to romertidsjentene hjalp blant annet til med å tvinne snor til en nålebundet pung