Vi vil gjerne introdusere en blogg om et håndverk som vi så vidt har vært inne på her tidligere – brynjesmykker eller chainmaille. Kenth har sluttet seg til «familietradisjonen», og begynt med historisk håndverk som sine brødre Espen og Morten. Dette krever uendelig med tålmodighet og nøyaktighet, noe han åpenbart har i rikt monn.

Teknikken er oppkalt etter ringbrynjer, som ble brukt som en fleksibel rustning i jernalder og middelalder. Ringene blir laget ved at en metalltråd  blir tvunnet i spiral rundt en stang, og deretter lagt i en skrustikke og saget for hånd, ring etter ring, med et veldig fint sagblad. Ringene blir åpnet med tenger, og vridd i hverandre etter forskjellinge mønstre og så lukket. Tilslutt trommelpoleres smykkene og får et skinnende blankt  utseende.

Kenth har holdt på med å lage slike smykker en god stund, men nå har han opprettet en blogg for å vise hva han driver med. 

 Ta gjerne en kikk på http://925maille.wordpress.com 

Her er noen av tingene Kenth har laget, og som vi hadde med oss på Bjørgvinmarknad i fjor