12. september er det Bergenhusdagen 2010, og familien er klar for en ny reise, denne gangen til middelalderen. Det er selvfølgelig en del ting som må klargjøres og lages før alt er klart for avreise. Lena sin kjole ble laget til fjorårets Bergenhusdag, men det gjensto en del sømmer på baksiden og rundt kanten som vi ikke rakk over i fjor. Oline vil bruke sin serk i år uten brokadesurkoten, og kjolen trengte derfor en del tilpassing og søm. Som overkjole trengte den mer fasong, og vi valgte å lage en del legg i kjolen rundt midje og liv for få fin passform. Kjolen er lagt opp og alle sømmer sydd flatt inntild 

Flere legg i livet overfor kilen både i front og rygg gir fin passform til 11-åringen.

Årets største prosjekt er imidlertid knyttet til Malvin sin kjortel, han skal få helt ny i år! I forrige uke fikk vi tak i et flott burgunderrødt ullstoff som passet perfekt til en liten væpnerkjortel. Kjortelen blir derfor laget med sidekiler og med åpen splitt foran og bak. Som væpner har en oftest antrekk som sin ridder, og den må derfor være tilpasset å sitte til hest. Væpneren hadde også våpenskjoldet til ridderen sin på drakten. Siden vi ikke har noen ridder, men mente vi burde ha et staselig våpenskjold på drakten valgte vi å lage vårt eget våpenskjold – hva passet da bedre enn et eikeblad, vi er da av Eikeland-klanen!

Kjortel med splitt foran og bak og kiler i sidene
Sømmene er lagt inntil og sikret med håndsøm rundt alle kanter, hals, splitter og ermer

Drakten til Malvin trenger også et belte, og Espen er nå igang med å produsere et flott belte i sort skinn med sølvbeslag på, fint skal det være. Sølvbeslaget er en gave fra onkelen, som han har kjøpt i Ungarn. Vi gleder oss til Bergenhusdagen i morgen!

Skinnbelte med sølvbeslag. Opphengskroken til pungen er formet som en ørn