Så er vi tilbake til nåtiden etter en fantastisk uke i Sagnlandet Lejre. Vi møtte mange hyggelige fortidsmennesker og ansatte, og vi lærte og opplevde mye. I tiden fremover vil vi blogge om forskjellige ting av det vi har opplevd og gjort. Vi vil forsøke å legge det ut litt tematisk og etappevis. Vi jernaldermennesker har jo egenlig ikke tilgang på slike moderne ting som fotoapparat, i hvert fall ikke når det er publikum til stede. Det er derfor ikke alle prosesser og situasjoner vi har fått dokumentert, men vi tror likevel vi har rikelig av fotomateriale til å formidle våre opplevelser og erfaringer.

Som en forsmak på hva vi kan fortelle om har vi et situasjonsbilde fra en samling rundt maten. Maten var svært tidkrevende i jernalderen, og fungerte dessuten som et samlende element.

Samling rundt en av bålplassene i landsbyen Lethra