Slagsscener i i klyngetunet

Det er først i morgen at Jernalder- og Mellomalderdagen er, men noen er alt på plass. Kongshirden har fylkes på Bjorvollen og tilbringer denne flotte vårdagen med trening før morgendagens oppvisning. Litt spesielt i dag er det at vollen og klyngetunet vrimler av fortidsmennesker, og det er lite innslag av moderne folk. I morgen vil det nok vrimle av begge deler.

Det er ikke bare stridsfolket som forbereder seg til morgendagen, også et par håndverkere er i ferd med å rigge i stand. Hordamuseets egen Ole Mikal og Karianne er etterhvert drevne glassperleprodusenter, og er i gang med å sette opp telt og prøve ut den nye glassperleovnen.

Telduken legges over det egenproduserte vikingteltet
Ny glassperleovn med toppåpning. Det blir spennende å se hvordan den fungerer