Riktig fottøy

Et antrekk er aldri komplett uten riktig skotøy, og for å få tidsriktig bekledning må vi selvfølgelig også ha riktig fottøy. Espen lager en skotype som er 3500 år gammel, og som er godt tenkelig både for bronsealder og steinalder. Jeg har stilt mine føtter til rådighet som lest, og skoene er fuktet og strammet rundt foten for så å tørke i fasong.

Skoene er ikke sydd, men skinnet blir holdt sammen av en sinnrik snøring med skinnlisse. Snøringen er nøye utprøvd ut fra uttegninger av funn og rekonstruksjoner. Ikke alle forsøk på tegnete rekonstruksjoner er brukbare, men han har kommet frem til måter som lar seg nytte, som sitter godt på foten og som har god funksjon. Her er bilde av en type som han har laget flere av.

Nå er det imidlertid utprøving her i stuen av en støveltype fra førromersk jernalder. Snøringen er ikke selvforklarende og det prøves og feiles for å komme frem til en god løsning også på støvelen. Det blir spennende å følge med hvordan den blir.

Lav bronser- og steinaldersko

Reklamer

~ av Lena & Espen den april 4, 2010.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggere like this: